Şanlıurfa
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    17.96
  • EURO
    18.26
  • ALTIN
    1021.3
  • BIST
    2943.31
  • BTC
    23782.987$

Sultanoğlu’na Bir Tepki de Eğitim-İş’ten

2016 yılında Ensar Vakfı’nın yurdunda çocuklara cinsel istismar suçlarından hapis cezasına çarptırılan öğretmenle fotoğrafı bulunan Asım Sultanoğlu’nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanmasına bir tepki de Eğitim-İş Sendikası’ndan geldi. Sendika Başkanı Kadem Özbay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, atamayı kabul etmediklerini ve atama geri çekilene kadar da mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Karaman'da 2016 yılında Ensar Vakfı'nın yurdunda çocuklara cinsel istismar suçlamasından 508 yıl hapis cezasına çarptırılan öğretmenle fotoğrafı bulunan Asım Sultanoğlu'nun, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasına tepkiler büyüyor. Sultanoğlu’nun atanmasına bir tepki de Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası’ndan (Eğitim-İş) geldi.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay’ın katılımyla Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri, basın açıklaması yaptı.

Kadem Özbay, Sultanoğlu’nun atamasını kabul etmediklerini söyledi.

ÖZBAY: KARAMANLI ÇOCUKLARI KORUYAMAYAN, ŞANLIURFALI ÇOCUKLARI KORUYABİLİR Mİ?

“Şanlıurfa’nın milli eğitimi, geçmişte sorumluluk alanındaki 45 çocuğa tecavüz edilen yurtlardan haberim yoktu diyerek kendini savunan ve  ‘haberi’ olmayan bir yöneticiye teslim edilemez. Karamanlı çocukları koruyamayan, Şanlıurfalı çocukları koruyabilir mi?” diyen Özbay, şunları kaydetti:

“Olayın yaşandığı tarihlerde Karaman’da İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Asım Sultanoğlu hangi başarısından dolayı ilimize atanmıştır ve soruyoruz Karaman’daki 45 çocuğa cinsel istismar uygulandığı zaman sorumluluk alanındaki çocuklara sahip çıkamayan, Şanlıurfa’daki çocuklara nasıl sahip çıkacak? En önemli görevi okul güvenliğini ve çocukların güvenliğini sağlamak olan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun Karaman’da bu görevi yerine getirmemesine rağmen ödüllendirilerek, Şanlıurfa İl Milli Müdürlüğü’ne atanmasını sağlayan yetkili kişiler kimlerdir?  Karaman'lı çocukları koruyamayan, Şanlıurfalı çocukları koruyabilir mi?”

“ÇOCUKLARIMIZ ADINA BU ATAMAYI KABUL ETMİYORUZ”

Atamayı kabul etmediklerini ve atama geri çekilene kadar da mücadeleye devam edeceklerini belirten Özbay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şanlıurfalı hemşerilerimize sivil toplum kuruluşlarına vicdanı ve fikri hür olan herkese çocuklarımıza sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz. Toplumu yoksulluğa mahkûm edip bu yoksulluğu istismar alanı haline getirenler ve bu aciz manzarayı halkın dini duygularını sömürerek kapatmaya çalışanlar söz konusu kendi çocukları olsa gösteremeyecekleri tavrı söz konusu vatandaşın çocukları olunca son derece anlayışlı kimliklere bürünerek sergilemektedirler.  Yeter artık her anlamda eğitimde son sıralarda olan öğretmen açığı, kalabalık sınıf mevcudu, okullardaki temizlik personelleri gibi birçok sorunu olan Şanlıurfa’mızda artık daha ciddi bir neden ile çocuklarımızı okula göndermeye de korkar olacağız. Karaman’daki cinsel istismar olayında adı şaibeli olan ve soruşturma geçiren milli eğitim müdürünü istemiyoruz. Şanlıurfa’daki tüm çocuklarımız adına bu atamayı kabul etmiyoruz etmeyeceğiz. Atama geri çekilene kadar da mücadeleye devam edecek. Eğitim-İş olarak her fırsatta bu atamaya karşı çıkacağız.  Karaman'daki çocukların başına gelenler Şanlıurfalı çocukların başına gelmesin diye halkımızı çocuklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. “

“SULTANOĞLU’NU ‘İSTENMEYEN ADAM’ OLARAK İLAN EDİYORUZ”

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Asım Sultanoğlu’nu istenmeyen adam ilan ettiklerini ifade eden Özbay, “Karaman’daki sorumluluğunu yerine getirmeyerek adeta çocuk istismarına göz yuman ve soruşturma geçiren, gittiği birçok ilde istenmeyerek tepkilere neden olan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Asım Sultanoğlu’na siyasi olarak adeta dokunulmazlık sağlansa da biz de diplomasideki bir terimle onu koruyanlara cevap vererek Asım Sultanoğlu’nu ‘Persona Non Grata’ yani ‘istenmeyen adam’ olarak ilan ediyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!