Şanlıurfa
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    17.96
  • EURO
    18.26
  • ALTIN
    1021.3
  • BIST
    2943.31
  • BTC
    23782.987$

Polat’tan Büyük Yatırımın Yozgat’a Kaydırılmasına Tepki !

Polat’tan Büyük Yatırımın Yozgat’a Kaydırılmasına Tepki !
Demokrat Partisi İl Başkanı Mustafa Polat, 72 Milyon Avroluk ve 5 bin kişiyi istihdam edecek fabrikanın Şanlıurfa'daki bürokrasi yüzünden Yozgat’lı olan Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'ın girişimleri sonucu Yozgat’ta yapılacak olmasının kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

Polat, tepkisini sosyal medya hesabı üzerinden ortaya koydu. Polat, şunları kaydetti:”Teknolojiye, üretime ve sanayileşmeye sırtını çevirmiş Devletler, şehirler  ve iller refah üretemez, zenginlik üretemez Sanayileşme ve üretim Şanlıurfa'nın geleceğidir. Teknoloji meselesi, üretim meselesi Şanlıurfa için önemli bir meseledir. Şanlıurfa kalkınmasının motorudur. Sanayileşme Şanlıurfa'nın imdadına yetişmezse artan nüfus ve sürekli göç alması karşısında çok sıkıntılı durumlar hasıl olabilir. Sanayileşme Şanlıurfa kalkınmasının olmazsa olmaz şartlarından biri olarak görüyoruz. Sanayileşme olayının hedefinde insanların refaha kavuşturulması vardır, zenginleştirilmesi vardır, mutluluk vardır, hayatı yeniden düzenlenme vardır, hayatı çekilir hale getirme vardır, yaşam sevincini meydana getirme vardır. Doğru yol partisi iktidarında Sayın Necmettin Cevheri ve Sayın Süleyman Demirel Şanlıurfa'da modernleşmenin, modern çağın teknolojisini kullananmanın rüzgârını getirmek için 1.cı OSB sanayi Bölgesi'nin temellerini attı. Sayın Necmettin Cevheri ve Sayın Süleyman Demirel " Türkiye ' de üretilen pamuğun yüzde 47' sini Şanlıurfa karşılıyor, Şanlıurfa tekstil merkezi olacaktır. GAP projesi imkanlarıyla Tarımsal üretim potansiyel ine sahip bir il olacaktır ve sanayi de çok büyük gelişmeler sağlayacak ve çok kısa bir zaman da Gaziantep’ı geçecektir " diyordu.

NE YAZIK Kİ URFA SANAYİDE GERİDE KALDI

Sayın Süleyman Demirel yok, medarı iftiharımız Eski Devlet Bakanımız sayın Necmettin Cevheri yok yaklaşık 29 sene oldu hala 2 organize sanayi bölgesi bitmedi. GAP projesi ile birlikte Şanlıurfa’mız da sanayi çok büyük bir gelişme sağlayacaktı. Ne yazık ki Şanlıurfa sanayi de çok geride kaldı. Bugün başta Denizli, Kayseri, Kahraman Maraş, Gaziantep organize sanayi bölgelerinde Fabrika çalışıyor, bu fabrikalarda yüz binlerce işçi çalışıyor, onbinlerce aile ekmek yiyor. Yine illerine katma değer kazandırmak için işlediği mamullerinin yüzde 80' ini ihracatta sevk ediyor.

GAP’IN BAŞKENTİ URFA’DIR !

Şanlıurfa GAP projesinin başkentidir çok büyük bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli hiç olmazsa bundan sonra Şanlıurfa Milletvekilleri, yerel belediyeler el birliği ile, ilin mülki amirleriyle ve bürokratları ile büyük yatırımcıları kaçırmasınlar ve özelikle tarıma dayalı Sanayiyi geliştirmek için Şanlıurfa ' nın kalkınma meşalesini gürül gürül yandırmak için Güneydoğu kökenli olsun olmasın bütün iş adamlarına çağrıda bulunsunlar " Gelin Şanlıurfa ' ya yatırım yapın her türlü şartlar mevcuttur, gelin GAP projesinin nimetlerinden faydalanın hem siz kazanın , hem Türkiye ve Şanlıurfa kazansın" deyin”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!