Şanlıurfa
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    17.96
  • EURO
    18.26
  • ALTIN
    1021.3
  • BIST
    2943.31
  • BTC
    23782.987$

5 Yıldan Bu Yana Her Yıl Urfa’dan Ayrılmayı Gündeme Getiriyor

5 Yıldan Bu Yana Her Yıl Urfa’dan Ayrılmayı Gündeme Getiriyor
Birecik TSO Başkanı Saadettin Bilgin, Şanlıurfa'nın Birecik ile Halfeti ilçelerinin Gaziantep'e bağlanması talebini yeniden gündeme getirdi. Bu Bilgin’in ilk girişimi değil. Bilgin, daha önce de, iki ilçenin Gaziantep’e bağlanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazmıştı. Bu kez de İçişleri Bakanlığı'na dilekçe gönderen Bilgin, Fırat Nehri kıyısındaki 2 ilçenin referandum yapılarak Gaziantep'e bağlanmasını istedi.

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Saadettin Bilgin, 2018'de Şanlıurfa'nın Fırat Nehri kıyısındaki ilçeleri Birecik ve Halfeti'nin Gaziantep'e bağlanmasına yönelik bir mektup yazıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi.

Bu talebe büyük tepkiler gelmiş, açıklamalar birbirini izlemişti. Bilgin uzun süre sessiz kalmış ve söylediklerinin yanlış anlaşıldığını ifade ederek "Ne söyledim, Rus bayrağı mı dikeyim dedim? Beni yanlış anladılar." ifadelerini kullanmıştı.

Ardından Bilgin, Birecik ve Halfeti'nin Gaziantep'e bağlanması yönündeki açıklamasını geri çekerek, yumuşattığı bir açıklama ile Birecik sınırlarının genişletilmesini istemişti.

BU KEZ REFARANDUM YAPILSIN TALEBİ

Bilgin, 5 yıl sonra bu kez bir dilekçe yazıp, talebini İçişleri Bakanlığı'na iletti.

Konuya ilişkin referandum talebinde de bulunan Bilgin, "Halfeti ve Birecik ilçesindeki vatandaşlarımızın, Gaziantep'e bağlanma istediğini kaleme aldım. Vatandaşlarımız, bütün ilişkilerinin Gaziantep ile olduğunu söylüyor. 'Şanlıurfa'ya gidip gelmiyoruz, bilmiyoruz. Şanlıurfa ile bir ilişkimiz ve bağımız yok' diyorlar. İçişleri Bakanlığı'na yazdığım dilekçede Halfeti ve Birecik ilçesinin Gaziantep'e bağlanmak istediğini yazdım. Vatandaşların referandum yapılmasını istediğini belirttim. Ben de bunun üzerine referandum yapılmasını talep ettim. Daha önce de ilçedeki hastalarımızın, Gaziantep'e nakledilmesi için Sağlık Bakanlığı'na dilekçe yazmıştım. Bu hastalar, 90 kilometrelik mesafeyi giderken ölüyor." dedi.

"İĞNEDEN İPLİĞE KADAR GAZİANTEP İLE İÇ İÇEYİZ"

Hem aradaki mesafeye hem ticari ilişkilere dikkati çeken Bilgin, "Gaziantep ile ilçemiz arası 55 kilometre, ancak Şanlıurfa ile mesafemiz 90 kilometre. Gaziantep bize daha yakın. Hepimiz Türkiye'de yaşıyoruz ve Türk milletiyiz. Hastaneler, şehirlere ait olmamalıdır diye belirttim. Ne kadar bunu dile getirsek de bir cevap bile alamadık. Ticari ilişkiler başta olmak üzere tüm ilişkilerimiz Gaziantep ile. İğneden ipliğe kadar Gaziantep ile iç içeyiz. Eğer bu konuda referandum yapılırsa; yüzde 80-90 Gaziantep'e bağlanması yönünde oy çıkacağını düşünüyorum. Bundan dolayı Halfeti ve Birecik'in, Gaziantep'e bağlanmasını istiyoruz. Gaziantep, bize daha iyi bakar. Hem çok yakınız hem ilişkilerimiz çok güçlü." diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!